benchmark-xl-logo Bezoek onze Facebook pagina!bxl tw 1bxl in 1
bxl yt 1bxl login 1bxl search 1
Sessie website XL groenekan 0518

Verdiepingssessies Benchmark XL 2017

 

Verdiepingssessie1   Verdiepingssessie2   Verdiepingssessie3   Verdiepingssessie4   Verdiepingssessie5   Verdiepingssessie6   Verdiepingssessie7       blanko100x100   blanko100x100

 

Bedrijfscatering van generatie X naar generatie Z

OCHTENDSESSIE|
MIDDAGSESSIE|
Verdiepingssessie 2
Expert: Bianca Wester, Wester & Doorn
Gespreksleider: Joost Kissels(CIOS) 

Op het gebied van eten en drinken kunnen we simpel zijn. Nederland verandert in rap tempo. De globalisering, de 24 uurs economie en het "bewuster leven" hebben een toenemende impact op ons dagelijks leven. De huidige generatie dertigers en twintigers beginnen duidelijk hun stempel op de maatschappij te drukken en dat zien we ook terug in het bedrijfsleven. Privé en werk groeien steeds dichter naar elkaar toe. Jongere generaties zoeken naar balans en kwaliteit van leven en (vooruitziende) werkgevers spelen hier op in om nieuwe talenten aan boord te krijgen en te houden.

Facility Management heeft een hoofdrol in het creëren en faciliteren van een werkomgeving die aansluit op de behoeften anno 2017 en verder. Daarbij gaat het vooral om gevoel en beleving. Het gebouw en de werkplek moeten meer als een warme deken gaan aanvoelen en de ondersteunende diensten moeten dit gevoel benadrukken en optimaliseren. Iets wat we terug zien in de groeiende aandacht voor hospitality.

Eten en drinken is daarin een niet te onderschatten factor. Er is een groeiende vraag naar bewuster en gezonder eten, gevarieerder eten, eten wanneer, waar en hoe men wil. En de consumentenmarkt speelt daar gretig op in.
Heel Holland bakt, Herrie in de keuken en Masterchefs "teisteren" de beeldbuis. Foodfestivals, proeverijen en kookclinics zijn niet meer weg te denken. Nieuwe concepten ploppen als paddenstoelen uit de grond en zijn vaak succesvol. Het land van aardappelen, groenten en vlees is niet meer. En ook het broodje kaas tussen de middag staat onder hoge druk.

In deze sessie neemt Bianca Wester de veranderingen binnen bedrijfscatering onder de loep. Hoe spelen cateraars in op de vraag van de nieuwe generaties? Wat motiveert hen te veranderen? Of wat houdt hen juist tegen? Maar ook: welke rol spelen opdrachtgevers in deze ontwikkeling? Wat kunnen ze doen om waar nodig veranderingen te stimuleren?

Expert

Bianca Wester is zo’n 20 jaar werkzaam geweest binnen de wereld van catering, horeca en facility management. Als mede-oprichtster van Wester & Van Doorn, richt zij zich onder andere op advisering en projectbegeleiding van horeca- en cateringvraagstukken, waarbij de gehele keten in ogenschouw wordt genomen.

 

 

deelnemers inloggen 646x100 1