benchmark-xl-logo Bezoek onze Facebook pagina!bxl tw 1bxl in 1
bxl yt 1bxl login 1bxl search 1
Plenair website XL groenekan 0361

Programma Benchmark XL 2017

Maandag 13 november 2017

09:30 – 10:00 uur: Ontvangst
10:00 – 11:00 uur: Plenaire sessie
11:00 – 13:00 uur: Eerste ronde verdiepingssessies
13:00 – 13:45 uur: Lunch
13:45 – 15:45 uur: Tweede ronde verdiepingssessies
15:45 – 16:00 uur: Uitreiking Benchmark XL Awards
16:00 – 17:00 uur: Afsluitende borrel

Programma
Voor het zesde jaar op rij organiseren Colliers International en de NFC Index een bijzonder evenement voor onze benchmarkklanten, Facilitair Managers en hun teamleden! Ook in deze editie van BENCHMARK XL staan nieuwe ontmoetingen, kennis delen, leren van elkaar en verbeteren centraal. Natuurlijk onder het genot van een kopje koffie, heerlijke lunch en afsluitende borrel.

BENCHMARK XL “Het Lagerhuis”
De dag begint met een plenaire sessie, welke dit jaar in het teken staat van twee onderdelen. Als eerste zal Jaap van Rhijn, Senior Consultant bij Colliers International, een korte presentatie verzorgen over over het initiatief DGBC in relatie tot energieverbruik kantoren en de Parijse doelstellingen.

Na zijn korte presentatie wordt de plenaire sessie interactief en nemen we plaats in het Lagerhuis. In het Lagerhuis gaan alle deelnemers actief met elkaar in discussie over prikkelende stellingen op het facilitaire vakgebied. Joost Kissels leidt het debat en zorgt ervoor dat voor- en tegenstanders aan het woord komen.

De stellingen die ter discussie staan zijn:

  • Maincontracting werkt niet in de praktijk
    Alle theoretische voordelen van maincontracting blijken in de praktijk niet te uit te komen. Als organisatie ben je de grip kwijt op de dienstverlening en kan er niet meer worden ingespeeld op gewijzigde behoeftes van het primaire proces.
  • Robotisering neemt de banen in FM over
    Waar machines in het begin van de industrialisatie het werk van de ambachtslieden overnam, gaat de robotisering het werk van de FM’ers overnemen. Taken zoals schoonmaak, beveiliging, onderhoud, maar ook receptie, worden overgenomen door de technologie en robotisering. Een FM’er kan zich beter laten omscholen tot ICT’er.
  • Het hebben van een eigen kantoor is over 15 jaar passé
    Het kantoor als uithangbord van de organisatie is over enkele jaren passe. De flexibiliteit wint het van identiteit. We gaan alleen nog maar gebruik maken van full-service werkplekken en hebben geen eigen kantoor meer.

Na de plenaire sessie volgen zeven verdiepingssessies, elk met interessante onderwerpen. Tijdens de lunch kunt u doorpraten over bijvoorbeeld de zojuist bijgewoonde sessie of de discussies die gevoerd zijn tijdens Het Lagerhuis. Na de lunch volgt de tweede ronde van verdiepingssessies. Hierna gaan we over tot de uitreiking van de jaarlijkse Facilitaire Benchmark Awards voor de twee categorieën: Beste Integrale Prestatie en Meest Verbeterde Deelnemer. De winnaars worden zoals altijd gekozen door een deskundige jury.

We sluiten de dag af met een gezamenlijke borrel, zodat u uw ervaringen kunt delen.