benchmark-xl-logo Bezoek onze Facebook pagina!bxl tw 1bxl in 1
bxl yt 1bxl login 1bxl search 1
Plenair stemmen XL groenekan 0364

Plenair gedeelte Benchmark XL 2017

De plenaire sessie staat dit jaar in het teken van twee onderdelen. Als eerste zal Jaap van Rhijn, Senior Consultant bij Colliers International, een korte presentatie verzorgen over het initiatief DGBC in relatie tot energieverbruik kantoren en de Parijse doelstellingen.

Na zijn korte presentatie wordt de plenaire sessie interactief en nemen we plaats in het Lagerhuis. In het Lagerhuis gaan alle deelnemers actief met elkaar in discussie over prikkelende stellingen op het facilitaire vakgebied. Joost Kissels leidt het debat en zorgt ervoor dat voor- en tegenstanders aan het woord komen. 

De stellingen die ter discussie staan zijn:

  • Stelling 1: Maincontracting werkt niet in de praktijk
    Alle theoretische voordelen van maincontracting blijken in de praktijk niet te uit te komen. Als organisatie ben je de grip kwijt op de dienstverlening en kan er niet meer worden ingespeeld op gewijzigde behoeftes van het primaire proces.
  • Stelling 2: Robotisering neemt de banen in FM over
    Waar machines in het begin van de industrialisatie het werk van de ambachtslieden overnam, gaat de robotisering het werk van de FM’ers overnemen. Taken zoals schoonmaak, beveiliging, onderhoud, maar ook receptie, worden overgenomen door de technologie en robotisering. Een FM’er kan zich beter laten omscholen tot ICT’er.
  • Stelling 3: Het hebben van een eigen kantoor is over 15 jaar passé
    Het kantoor als uithangbord van de organisatie is over enkele jaren passe. De flexibiliteit wint het van identiteit. We gaan alleen nog maar gebruik maken van full-service werkplekken en hebben geen eigen kantoor meer.

De deelnemers in het Lagerhuis zijn alle genodigden van Benchmark XL. Om vooraf een groepsindeling te kunnen maken is het voor ons noodzakelijk om te weten hoe u over de stellingen denkt. Daarom wordt u dit jaar in het inschrijfformulier voor de verdiepingssessies ook gevraagd om van de bovenstaande stellingen aan te geven of u voor of tegen bent. Vervolgens mag u aangeven naar welke stelling uw voorkeur uitgaat om bij ingedeeld te worden. Op basis van uw opgegeven keuzes wordt u ingedeeld bij een stelling. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de stelling van uw voorkeur.