benchmark-xl-logo Bezoek onze Facebook pagina!bxl tw 1bxl in 1
bxl yt 1bxl login 1bxl search 1

Verduurzamen bedrijven zit 90% in mobiliteit


Op 14 mei opende staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven samen met president-directeur NS Roger van Boxtel en de deelnemende bedrijven de grootste mobiliteitswedstrijd  van Nederland, het Low Car Diet. Tijdens een college-tour achtige setting werd staatssecretaris Stientje van Veldhoven het hemd van het lijf gevraagd.Op de vraag wat haar visie op mobiliteit in Nederland is, antwoordde Van Veldhoven: "De vervoersvraag is overal anders, daarom moeten we de middelen efficiënt inzetten. Dat kan betekenen dat niet overal dezelfde oplossing het meest passend is. Daarnaast bepalen de technische ontwikkelingen de visie op mobiliteit en is het belangrijk om vanuit de overheid integraal te investeren. We moeten de rol van de fiets als onderdeel van de dagelijkse mobiliteit serieus nemen en kijken hoe we flexibel kunnen zijn op mobiliteitsgebied".

90% verduurzaming zit in mobiliteit
Op de vraag aan de bedrijven waarom ze meedoen aan het Low Car Diet antwoordde Frans Hofstede (CFO Arcadis): "We verduurzamen op veel vlakken, denk aan gebouwen en afval scheiden, maar 90% van de verduurzaming zit in de mobiliteit. Door deel te nemen aan deze mobiliteitswedstrijd willen wij medewerkers verder stimuleren om op andere manieren te reizen. Met als uiteindelijk resultaat een gedragsverandering op de lange termijn."

Deelnemers Low Car Diet
Van14 mei tot 14 juni gaan ABN Amro, Antea, Arcades, Center Parcs, CGI, Duo, Enexis, Hanzehogeschool Groningen, Landal Greenparks, LeasePlan, MN, Provincie Drenthe, Stedin, Strukton en Tauw met elkaar de strijd aan tijdens deze mobiliteitswedstrijd om zo duurzaam mogelijk te reizen. Het wedstrijdelement daagt de deelnemers uit om er vol voor te gaan: deelnemers kunnen hun prestaties volgen en vergelijken in een app. Op 14 juni worden het winnende bedrijf en de beste deelnemer bekend gemaakt.


Lees volledig artikel op facility.vakwereld.nlnieuws bxl 200x80 1

nieuws overig 200x80 1

Benchmark nieuws